Препораки од панел-дискусијата за „Справување со хомофобијата во македонскиот фудбал“

Здружението за културен и медиумски активизам КВИР СКВЕР од Скопје, кое стои зад интернационалната иницијатива „Фудбалот против хомофобијата“ во С. Македонија, ја организираше првата национална тркалезна маса во земјата на Прочитај повеќе…

Тотенхем Хотспар беше домаќин на лансирањето на месецот на акција против хомофобијата во фудбалот

Лансирањето на осмиот по ред месец на акција насловен „Фудбалот против хомофобијата“ се случи на први февруари, а домаќин на настанот беше англискиот фудбалски клуб Тотенхем Хотспар. Организиран во пресрет Прочитај повеќе…

Лансиран веб-сајтот на македонски јазик за кампањата против хомофобијата во фудбалот

Со финансиска поддршка овозможена преку Европската програма за мали грантови на Football v Homophobia и FARE Network за проекти и активности кои го одбележуваат Меѓународниот ден против хомофобијата, бифобијата и Прочитај повеќе…